سید مصطفی موسوی با بيان اين مطلب به ايلنا، ادامه داد: باید دیپلماسی اقتصادی خود را فعال کنیم. به طور مثال اردن از زمان صدام تعرفه ترجیحی صفر با عراق داشته است اما امروز که روابط سیاسی ما با عراق بیش از اردن است اما هنوز در صادرات مشکل داریم. به طور مثال الان تعرفه سیمان ایران 50 درصد تعیین شده است در صورتی که تعرفه سیمان عربستان 15 درصد است البته بخشی از بالا بودن این تعرفه به سبب رقابت منفی شرکتهای سیمانی ما بوده است.
وی ادامه داد: بازار عراق یک بازار بسیار پیچیده است. عراقی جزو کشورهایی است که فساد اداری در آن بیداد میکند به طوری که امروز در آن کشور مافیای تعرفه و ترخیص کاری در مرز ایران وجود دارد. همین باند در عرض 6 ماه به راحتی تعرفه کالایی را 100 درصد زیاد میکند.
وی در مورد رقابت شرکتهای ایران با عراقی گفت: شرایط ما برای رقابت اصلا مساعد نیست. برای تاسیس یک شرکت در عراق باید 15 هزار دلار هزینه شود. از طرفی دولت ترکیه اعلام کرده که به هر بازرگان ترک که در عراق شرکت تاسیس کند 22 هزار دلار یارانه میدهد. با این شرایط نمیتوانیم با ترکها رقابت کنیم.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر قانون در عراق هنوز به صورت ریش سفیدی و عشایری اجرا میشود. یعنی این که اگر اینجا کسی نتوانست پول خود را از طرف عراقی بگیرد نباید امیدی به سیستم قضائی این کشور داشته باشد و باید از هفت خان رستم عبور کند.
در پایان تصریح کرد: امروز فعال کردن دیپلماسی اقتصادی برای کشور یک ضرورت است.
نظر شما